Roomtour

Arigato! Viime viikolla ei tullut postausta, pahoittelut siitä. Tänään vuorossa on kuitenkin roomtour, eli huoneeni esittely! Joskus kauan sitten Sofu Merten tarinat -blogissaan (en tiedä mitä sille kävi, mutta jotakin varmaan) julkaisi Room tour -haasteen, johon sanoin joskus voivani osallistua. Tämä nyt on sitten jonkinlainen haasteen vastaanottaminen, vaikka postausta ei enää löydykään :)

♡♡♡

Huoneeni ovi on siis huoneen kulmassa, joten ovea voi avata noin 95 astetta. Oveni ulkopuolella on kiinni kyltti, jonka askartelin varmaankin pari vuotta sitten. Kyltissä lukee "home" tarkoittaen englannin sanaa koti, ei hometta 🙈 

Vähän yli metrin päässä ovesta on valkoinen parvisänkyni. Sen alle en itse mahdu seisomaan, olkapääni mahtuu juuri ja juuri reunan alle, jos pikkuisen kumarrun. Olen melkein 160 senttinen, siitä voi päätellä jotakin. Sänkyni alla, oven puoleisella laidalla, siis säilytän tanssi- ja koululaukkuani, sekä Mujista peräisin olevaa roskista. Vasemmanpuoleisella laidalla on ruskea säkkituolini, jonka päällä on äidiltäni saatu viltti, jossa on eri ruskean sävyjä, ja ehkä myös vähän vihertävää ja oranssia. Viltin päällä on joitakin pehmolelujani ja yöpukuni, jonka hupussa ovat laaman kasvot – en tosin käytä sitä kovin usein, sillä se on aika lämmin. Joskus heitän myös säkkituoliin vaatteita, joita en ole ehtinyt vielä viikata. Olen myös kiinnittänyt sänkyni laitaan lukulampun, jota käytän erityisesti syksyllä!

 

Säkkituolissani olevat pehmolelut ja yöpukuni.


Parvisänkyni alapuolella päädyissä on tavallaan kiinni eräänlaiset hyllyt. Toisella hyllyistä on maalaamani taulu, jossa on kuva kasvottomasta tytöstä, toisella taas jatkojohto, käsityötunneilla askarrellut ruskea ja valkoinen pompomeista tehty nalle sekä toinen maalaamani taulu, jossa leijailee pilviä ruskealla taustalla. 

Sängyssäni on yksi isompi koristetyyny ja normaali tyynyni, jonka kanssa nukun. Tykkään yleensä pitää sänkyni pedattuna. Sänkyni "yläpuolella" on vielä yksi hylly, jota käytän oikeastaan yöpöytänä. Ehkä sitä sitten voisi sanoa yöhyllyksi :D Hyllyllä pidän vesipulloani, yövaloani, maalaamaani taulua ja puhelintani silloin, kun se on laturissa. Joskus hyllyn päälle päätyy myös joku satunnainen kirja. Tällä hetkellä kirja sattuu olemaan Emilia Kent: runotytön tarina jatkuu, josta puhuin jo viime postauksessa (ja kyllä, olen hidas lukija, hehe). 

Yöhyllylläni säilytän taulua ja vesipulloani.

Huoneeni ainoa ikkuna on ovea vastapäätä olevalla seinällä, sänkyni ja ruskean kirjahyllyni välissä. Ikkunan eteen vedettäviä verhoja on oikein kaksin kappalein: Mustat pimennysverhot sekä ruudulliset verhot, joissa on beigeä ja valkoista. Pimennysverhoja en kyllä enää melkein koskaan käytä. Verhotangostani roikkuu myös jouluvalot, joita en ikinä pidä päällä, niiden puna-sini-viher-keltainen hehku kun ei oikein sovi huoneeseeni. Ne ovat silti kiva koriste 🤎

Kirjahyllyni on siis ovelta katsottuna huoneen oikealla seinällä. Se peittää oikeastaan koko seinän. Hauska juttu vain on se, että ainoastaan yksi hylly on täytetty kirjoilla XD. Hyllyn voi oikeastaan jakaa kolmeen osaan: kahteen suureen (?) ja yhteen pienempään. Ikkunan puoleisella osalla on viisi hyllyä (hyllyjä hyllyssä, suomenkieli on vaikeaa 🙉)  sekä pöytäni. Pöytä on periaatteessa hylly, jonka pohja vain lähtee paljon eteenpäin hyllystä. Ja tietenkin pöydällä on myös jalat :)

Joka tapauksessa. Alimmalla hyllylläni joka sijaitsee pöytäni alla, säilytän Aku Ankka -sarjakuviani valkoisessa laatikossa sekä kirjoja, jotka olen ostanut / saanut lahjaksi tai muuten omistan. Sieltä löytyy muun muassa Hobitti, Sankaritarinoita tytöille ja Varkaiden akatemia!

Seuraavalla hyllylläni ei oikeastaan ole mitään tärkeää, vain koulukirjoja sekä pyyhe ja joitakin muovipusseja esimerkiksi koulu-uinteja varten. Ja onhan hyllylläni myös äitini kantele, johon olen koskenut viimeksi ehkä seitsemän vuotta sitten...?

Toisen ja kolmannen hyllyn välistä kulkee pöytäni, jolla säilytän aika paljon kaikkea. Pöytäni reunalla on mandariinipuu, joka ei kuitenkaan vielä ihan puun mittaan ole päässyt. Kylvin mandariininsiemenen multaan joskus eskarissa tai ensimmäisellä luokalla, ja nyt se on vähän yli 60 senttiä pitkä. Mandariinipuu on valkoisessa ruukussa. Mandariinipuun vieressä on kaksi valkoista lehtikoteloa, joista toisessa säilytän kirjekuoria ja -papereitani sekä muita väripapereita ja toisessa keskeneräisiä piirustuksiani, joita en kyllä tule varmaan koskaan jatkamaan. 

Valkoisessa ruukussa kasvava mandariinipuu, sekä sen vieressä samaa lajia oleva pienempi taimi. Takana näkyvät ruudulliset verhoni.

Suurinpiirtein pöytäni keskellä, mutta kuitenkin takana on jalusta, jonka askartelin kauan sitten jostakin löytämästäni iPad-kotelosta. Leikkasin siitä yhden sivun irti, ja nykyään pidän tablettiani jalustan alla. Se on isäni vanha, eli ei mikään uusin mahdollinen, mutta ihan hyvin sillä pärjää, vaikka netti onkin välillä hidas. Jalustan päällä pidän Tigerista ostamaani ruskeaa purkkia, jossa on joululomalla taittelemiani paperitähtiä. Ne voisi jo heittää roskikseen, mutten tarvitse purkkia vielä mihinkään, joten ne saavat olla siellä. Eihän sitä kuitenkaan voi ikinä tietää, mitä tarvitsee vaikkapa syntymäpäiväkortin tekemiseen? Purkin päällä on myös joululahjaksi saamani Mujista ostettu pikkuruinen vihko, jonka saisi myös kiinni vaikka repun vetoketjuun. Tablettijalustan päällä on ruskean purkin lisäksi myös pyöreä peili, jonka reunoissa on led-valot. 

Jalustan vieressä on noin 15 senttinen kolmilaatikollinen lipasto. Ylimmässä laatikossa säilytän kuittejani, keskimmäisessä laatikossa ei ole mitään ja alimmassa on tyhjä silk clay purkki ja sen kansi. Eikä mulla ole mitään hajua, että miksi ne on siellä... Lipaston päällä on sellainen Mujista löytyvä minikokoinen valkoinen pöytäkalenteri. Se on aivan super söpö, suosittelen ehdottomasti 🫶🏼

Lipaston vieressä on valkoiseksi maalaamani lasipurkki, jossa lukee mustalla "Hello". purkissa säilytän kolmea läpinäkyvää viivotinta, lyijykyniä, akryylimaalipensseleitä sekä muutamaa värikynää. Näköjään purkissa on myös yksi valkoinen kuulakärkikynä ja yksi puutikku, jolla voi raaputtaa jotakin mustaa töhnää pois kartongilta, jotta alta paljastuu jokin kuvio. Kynäpurkkini vierestä löytyy pikkuinen maalausteline ja telineeseen sopiva kanvas, jotka löysin Tigerista pari kuukautta sitten. Kynäpurkin ja maalaustelineen takana on Ikeasta ostettu pöytään kiinnitettävä valkoinen lamppu. Lampun vierestä löytyy jatkojohto, jota käytän yleensä silloin, kun pidän perheemme läppäriä laturissa. Joskus lataan siinä myös tablettiani. Pöydälläni kirjahyllyn seinää vasten nojaa perheemme harmaa läppärisuoja tai tietokonelaukku tai miksi sitä nyt ikinä sanotaankaan. Läppäri on alunperin äitini, mutta sitä käyttävät myös minä sekä isäni, joten sitä säilytetään minun huoneessani. Läppärillä kirjoittelen nyt tätäkin postausta tänne blogiin :)

Seuraavalla hyllyllä onkin sitten ruskea kori, jossa on pumpulia, villa- ja puuvillalankoja, virkkuukoukkuja ja suuri käpy. Korin vieresssä on keskeneräinen mosaiikkiaskartelu, jota pitäisi kyllä jatkaa... Välillä on näköjään ihan hyvä katsella ympärilleen, että mitäs täältä löytyykään :) Mosaiikkiaskartelun vieressä on kaksi pientä käsityötunnilla virkkaamaani harmaata kuppia, joilla en vielä tiedä, mitä teen; ne odottavat siinä ehkä, että annan ne lahjaksi tai jotakin. Hyllyltä löytyy myös mustat kuulokkeeni sekä niiden pakkaus, kaiutin, airpodieni pakkaus (itse airpodit ovat tällä hetkellä alakerrassa) sekä turha ranskan moniste, jonka pitäisi olla paperinkeräyksessä. 

Toisiksi ylimmällä hyllyllä on kuusi lehtikoteloa; neljä valkoista ja kaksi mustaa. Niissä säilytän aiempien vuosien koulukirjojani sekä monisteita ja kokeita. Lehtikoteloiden välissä on myös valkoinen kansio, jossa on joitakin päiväkotiasioitani. Hyllyllä on myös käsityötunnilla virkkaamani valkoinen kuppi, joka on hieman suurempi, kuin ne harmaat. Kupissa ovat kaikki kirjanmerkkini, joista käytän ehkä yhtä tai kahta... No, ainakin on valinnan varaa! 

Ensimmäisen hyllyosan viimeisellä hyllyllä on vain vanha voimistelupalloni rättiin käärittynä (, jottei sen pinta pölyttyisi ja vahingoittuisi) sekä kolme pahvilaatikkoa. Yhdessä on joitakin "hienoimmista" piirustuksistani, yksi on tyhjä ja yhdessä on joitakin tyhjiä purkkeja. Ei siis mitään tärkeää :)

Seuraavan hyllyosan ylimmällä hyllyllä ei tällä hetkellä oikeastaan ole vielä mitään muuta kuin vaaleanpunainen soittorasia, jonka jokaisessa kyljessä on kuva minusta. Hyllylle tulee kyllä jotakin muuta ja soittorasia tulee lähtemään pois, mutta en vielä tiedä mitä, joten nyt siellä ei sitten ole mitään. 

Toisiksi ylimmällä hyllyllä on kaikenlaista satunnaista. Viime vuoden koulukuva, kangaskori jossa säilytän laturijohtojani ynnä muuta, simpukoita läpinäkyvässä purkissa, ruskea meikkipussukka sekä musta kansio, joka auttaa järjestelemään rahani. 

Seuraavalla hyllyllä on kaksi Ikeasta ostettua beigeä laatikkoa, joista toisessa säilytän askartelutarpeitani ja toisessa kaikkea satunnaista krääsää. Askartelutarvelaatikon päällä on myös joitakin ristipistovälineitä, jotka ovat siihen jääneet... hups.

Toisen hyllyosan alimman hyllyn vasempaan reunaan olen järjestänyt kaikki muistivihkoni riviin. Niitä on yhteensä 18, laskin ne juuri :D Osasta olen käyttänyt jo kaikki sivut, osaan en ole vielä tehnyt mitään, mutta tykkään pitää niitä siellä myös koristeena. Lempparini on varmaan ruskea vihko, jossa näkyy kukkia mustilla ääriviivoilla.  Se oli ensimmäinen virallinen tarinavihkoni, jonka sain joululahjaksi pikkusiskoltani jokunen vuosi sitten. Vihkojen vieressä on vaaleanpunainen kassalipas, jota käytämme, kun pidämme koulussa luokkamme kanssa myyjäisiä kuudennen luokan leirikoulua varten. Sillä ei ole oikein koskaan ollut omaa paikkaa huoneessani, ja muuten se saisikin lähteä kirpputorille, jos löytäisin jonkun toisen kassalippaan koulumyyjäisiä varten. Kassalippaan vieressä on vielä samanlainen laatikko, kuin ne kaksi ylemmällä hyllyllä, hieman pienempi vain. Siellä pidän käsi- ja kaulakorujani. 

Hyllyn alapuolellani on vielä tila, joka on suljettu kaapinovilla. Sielläkin on oikeastaan hyllyjä, ne eivät vain näy ulospäin. Ylemmällä hyllyllä on maalaustarvikkeitani ruskeassa Adidaksen (kenkä?)laatikossa, sekä kaikkea hyvin randomia krääsää. 🙈 Alemmalla hyllyllä taas on lauta- ja palapelejä, joita tosin pelaan suhteellisen harvoin, sillä en ole mitenkään palapeli-ihminen. Lautapelejä voisin kyllä pelata useammin... Kuinka moni teistä tykkää viettää aikaa vaikkapa Afrikan tähden tai Aliaksen parissa?

Viimeisellä, hieman pienemmällä hyllyosastolla on kolme hyllyä ja neljä vetolaatikkoa. Ylimmällä hyllyllä on enkeli- ja hiiripehmolelu, sekä kaksi keskeneräistä puukäsityötä, jotka aloitin joillakin kesäleireillä muutama vuosi takaperin. Toinen esittää kissaa ja toinen laivaa, mutta kissalta puuttuu toinen korva ja laivassa ei ole mastoa, purjeita eikä laitoja. 

Keskimmäinen hylly on hieman korkeampi. Sillä on läpinäkyvä maljakko, johon olen asettanut joitakin heiniä läheltä kotiani. Hyllyllä on myös pienempi jostakin massasta tehty kuppi, johon laitoin joskus lyhyempiä heinänkorsia. Ne näyttävät ehkä vähän sellaisilta hajustetikuilta, vai mitä ne ikinä ovatkaan? Hyllyllä on myös yhden parhaan ystäväni antama tuliainen Pariisista: pienoismalli Eiffel-tornista.

Heinämaljakko, tekemäni valkoinen kuppi sekä minikokoinen Eiffel-torni.

Alimmalla hyllyllä ennen vetolaatikoita on maalaamani taulu, jonka malli on Pinterestistä, niin kuin melkein kaikkien muidenkin maalaamieni taulujen. Taulun edessä on päällekäin kaksi Body shop -pakkausta, alemmassa on British roselta tuoksuvia tuotteita (ehdoton lempparini!) ja ylemmässä taas Pink grapefruit -tuotteita. Olen saanut molemmat pakkaukset lahjaksi; toisen kummiltani ja toisen vanhemmiltani. Hyllyn sivulla on myös Body shopin meikkipussi, jossa on British rose -tuotteita matkakoossa. 

Sitten vetolaatikot! Kahdessa ylimmässä on vain kyniä. Tusseja, lyijykyniä, hiilikyniä, liituja... Hiilikyniä en ole tainnut edes käyttää, sillä en yksinkertaisesti vain tiedä, miten... Onko niissä jokin tekniikka, vai voiko niillä piirrellä vain samalla lailla kuin lyijykynillä ja värikynilläkin? Tulkaa joku viisas pliis kertomaan mulle! Toisiksi alimmassa vetolaatikossa on kaikenlaisia ihonhoitotavaroita ja meikkejä. En luottele jokaista, sillä niitä on paljon, mutta esimerkkeinä vaikkapa, huulirasva, kasvonaamiot, ripsiväri ja luomiväri. Viimeisessä, alimmassa laatikossa on kirjastosta lainassa olevat kirjat. Tällä hetkellä laatikon täyttää Kaikki viimeiset sanat (luettu), Tämä biisi on sinulle (luettu, ja aivan mahtava kirja. Lukekaa ihmeessä, minun pitää jossain vaiheessa ostaa se itselleni. Jos tiedätte lisää samanlaisia kirjoja, kommentoikaa ehdottomasti tähän postaukseen!!), Neljä askelta murhaan (lukematon), Malamanteri (lukematon) sekä Ihan mieletön juttu (lukematon). Tässä välissä laatikkoon hyppäsi myös Emilia Kent: runotytön tarina jatkuu, jonka sain aiemmin tänään luettua!

Hyllykön viereen mahtuu oikeastaan vain beige vaatekorini, jonka olen hankkinut Mujista. Siellä pidän vaatteitani, joita olen käyttänyt vain pari kertaa, eli jotka eivät ole täysin puhtaita, mutta eivät mene vielä pesuun. 

Korini vieressä on valkoinen vaatekaappini. (Kaappi on siis eri seinällä kuin kirjahylly, samalla seinällä kuin ovi.) Sen sisällöstä en ala selittämään tarkemmin, muuten postaus venyisi 10 metriä pitkäksi. Siellä kuitenkin säilytän sukkiani, paitojan, hameitani – kaikkia vaatteitani. Vaatekaappini vieressä on ruskea jakkara, jossa on metallijalat. Jakkaran vieressä onkin sitten taas oveni.

♡♡♡

Kiitos paljon kun luit, ja ihanaa tulevaa maanantaita! Kommentoi ihmeessä lempi lautapelisi, niij katsotaan, löytyykö se mun kaapista :D 

+ Eka kommaaja saa keksin tästä: 🍪 !

Kommentit

 1. Oonko mä eka? :)
  No mutta ihana postaus! Tää on tosi pitkä ja siitä mä tykkään, tätä ei voi olla vaan sutaistu jotenkin - tai ei tietenkään, sunhan postaukset on aina hyvää laatua. <3
  Mun lempilautapeli on varmaankin Afrikan tähti tai Trivial Pursuit. :)
  Ps. Mullakin oli ennen parvisänky ja noi sun kuvaukset kuulostaa muutenkin vähän mun entiseltä huoneelta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, olet ensimmäinen! :3
   Kiitos paljon! Tähän postaukseen panostinkin enemmän, kuin ehkä normaalisti, ja kiva että se ilahdutti.
   Afrikan tähti meiltä kyllä löytyy, mutta Trivial Pursuitista en ole kuullutkaan... Googlailun jälkeen voin sanoa, että ihan hauskalta vaikuttaa!

   Poista
 2. Eräs lukija...17.4.23

  Hmph. Multa meni herkullinen suklaakeksi ohi, kun puhelin ei suostunut eilen illalla yhteistyöhön - no, entäs sitruuna? :D

  Mutta joo. Ihana postaus, tällaisia rentoja höpöttelypostauksiakin on ihan kiva lukea tarinoiden välissä! Ja hei, nopeasti silmäiltynä mainitsit tässä postauksessa ainakin neljän kertaa Mujin. XD Sulla on muuten tosi ihana huone, voi kun mullakin ois samanlainen... ❤️

  Mun lempilautapeli on ehkä Alias :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori, mutta nyt ei sitruunaa heru xd. Seuraavalla kerralla sitten.
   Kiitos kuitenkin paljon! Höpöttelypostauksia tosiaan koitan välillä tehdä, ja varmaankin kesäloman alettua tulee luultavasti vähän jotakin samanlaista, kuin 10 kesäsuunnitelmaa…
   Ihanaa, että mun huone kuulostaa kivalta, sullakin on varmasti hieno <33
   Alias meidän lautapelikaapista löytyy, se on kyllä hauska peli :D

   Poista
 3. Harmi, etten mä ole ikinä eka, kun puhelimella kommentointi ei toimi, ja tulen aina tietokoneelle.

  Mielenkiintoinen. Tätä oli kiva ja rento lukea.Mulla ei ole ole maa huonetta, mutta tätä lukiessa toivoin, että olisi. Olisi niin kivaa sisustaa oma huone kuten haluaisin. Mutta kaikenkaikkiaan tosi kiva postaus.

  Ai mun lempilautapeli? Öö... Niitä on liikaa, mutta tässä tulee: Monopoli, Terraforming mars, It´s a wonderful world, Skipbo, Catan ja Carcassonne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, kyllä se ensimmäinen kommentti sieltä vielä tulee!
   Kiitos paljon, mahtavaa, että lueskeleminen oli rentoa ja mukavaa. Huonetta on kyllä kiva sisustaa, harmi ettei sinulla ole omaa :(
   Mitään noista peleistä ei itse asiassa ole meidän kaapissa, mutta Monopoli ja Carcassonne ovat tuttuja!

   Poista
 4. Olivia2.6.23

  "en tiedä mitä sille kävi, mutta jotakin varmaan" - todennäköistä :DD
  Ja suosikkilautapeli - kuules, ihan noin helppoa se ei ole, tykkään useammista. Ainakin Hotelli, Sanasota, Imago, Avista ja Virus? Meillä on aika todella paljon lautapelejä. :D
  Ehkä paikoitellen vähän turhan yksityiskohtaista selitystä, mutta muuten kiva postaus, onneksi jaksoit tehdä tällaisen! ✨✨

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Heips, Täällä Kastehelmi! Olisi ihanaa, jos kommentoisit, sillä palaute on suuri apu kirjallisessa kehittymisessäni. Niin positiivinen kuin negatiivinenkin käy, kunhan se on annettu ilman kiroilua tai rumaa kieltä. Kiitos, te kaikki upeat siellä! <33

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ilmoitustaulu

Ideoita kirjoittamiseen

Tarinablogilaisten Vain elämää